Print

KL Momentum: 3 ud af 4 unge uden uddannelse har diagnoser, sociale problemer og lave karakterer

Momentum d. 10.05.22

 Af: Rasmus Giese Jakobsen

Rigtig mange unge uden uddannelse har både en psykiatrisk diagnose, meget lave karakterer eller har haft sociale problemer i barndommen, viser ny analyse. Det er en kompleks opgave at øge andelen, der får en uddannelse, og en ellers positiv udvikling er desværre gået i stå i de senere år. Der er brug for nye løsninger og et langt stærkere samarbejde mellem aktørerne i de unges liv, hvis andelen skal øges.

Årsagerne, til at de ikke er i uddannelse, er meget forskellige, og mens nogle har brug for en meget helhedsorienteret indsats, skal andre måske have en målrettet støtte eller "blot" understøttes i at finde karriereveje i det, de allerede er i gang med,« siger Noemi Katznelson, professor og leder af Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet.

Hun peger på, at kommunerne er en helt central figur i de unges liv, og derfor er der også behov for ændringer her, hvis vi skal lykkes med at give flere unge en uddannelse.

»Over for den her målgruppe er der virkelig brug for, at de unge i kommunerne møder et sted, hvor de bliver lyttet til og får hjælp og støtte til det, de har brug for. Der er for mange unge i den her gruppe, som oplever, at de sejler mellem forskellige instanser og støttemuligheder. Det skyldes selvfølgelig, at de tit har flere samtidige problemer og dermed mange forskellige instanser inde over deres liv, men der er virkelig brug for, at man har bedre sammenhæng i indsatsen,« siger Noemi Katznelson.

Lagt online 31.05.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

Vil du kvalificeres med den nyeste viden om ungdomsliv og udvikle metoder til at inddrage og engagere unge? CeFUs uddannelse i anvendt ungdomsforskning kommer 360 grader rundt om ungdomslivets mange facetter og klæder dig på med den nyeste viden om centrale tendenser.

Læs mere her!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere