Print

Jyllands-Posten: Nye sange i Efterskolesangbogen: Derfor er Jada, Tobias Rahim og Soleima blevet ungdommens stemmer

Jyllands-Posten d. 16.09.23

Af: Rane Von Benzon 

Med nye sange af blandt andre Tobias Rahim, Jada og The Minds of 99 er den nyeste udgave af Efterskolesangbogen et aktuelt billede på, hvordan det er at være ung lige nu. Men hvorfor er lige netop deres sange gode til at omfavne ungdommen i dag?

Efterskoletiden er for eleverne fyldt med håb, venskaber og kærlighed, men også usikkerhed og sårbarhed - og det har Efterskolesangbogen forsøgt at favne, lige siden den udkom for første gang i 2016.

[...] I sommer fik sangbogen så en moderne overhaling, da den udkom i 3. udgave, og med nye sange af nogle af landets største og mest aktuelle kunstnere, som blandt andet Tobias Rahim, Jada og Soleima, er sangbogen derfor et aktuelt indblik i nutidens ungdoms store følelser, dilemmaer og drømme.

Jyllands-Posten har spurgt to personer med hver deres ekspertise i ungdommen - professor i ungdomsforskning og souschef ved Center For Ungdomsforskning, Niels Ulrik Sørensen, og konstitueret direktør i ungdomsorganisationen Ungdomsbureauet, Olivia Orlandi Grant - hvorfor de nye sange afspejler moderne ungdomskultur, og hvad teksterne siger om at være ung i dag.

Lagt online 18.09.2023 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Når kunst gør en forskel

Når kunst gør en forskel

Med afsæt i unges egne fortællinger undersøger bogen 'Når kunst gør en forskel', hvordan arbejdet med kunst og kultur kan være med til at åbne nye muligheder for unge på kanten af samfundet.

Læs mere og find bogen