Print

Jyllands-Posten: Flere unge i provinsen får afslag, når de søger ind på et gymnasium

Jyllands-Posten d. 06.05.22

Af: Joakim Bøjgaard og Morten Vestergaard

Den politiske styring,  af hvor danske unge skal gå i gymnasiet, er begyndt. 

De seneste år har unge i de store byer kæmpet om at få plads på nogle bestemte populære gymnasier. Nu er den kamp rykket ud i provinsen, da regionerne i år har pålagt en række populære gymnasier i større byer som bl. a. Kolding og Aalborg et loft over antallet af nye elever efter sommerferien. 

Udviklingen sker samtidig med, at regionerne sammen med gymnasierne har taget hånd om en stram styring af gymnasiernes kapacitetsloft frem mod en politisk aftale, som træder i kraft næste år og som skal sikre en bedre fordeling af gymnasieelever, så der også i fremtiden er elever nok til, at de små gymnasier i landets mere tyndtbefolkede områder kan blive ved med at eksistere.

Noemi Katznelson, centerleder og professer på CeFU ved Aalborg Universitet, udtaler:

»Unge vælger ikke kun en uddannelse, de vælger hvilken ungdom, de ønsker, og hvilen ungdomskultur, som de ønsker at få adgang til. Og her vil bylivet trække stærkt i mange unge - også selv om det handler om en by som Herning og ikke om København.«

Lagt online 31.05.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

Vil du kvalificeres med den nyeste viden om ungdomsliv og udvikle metoder til at inddrage og engagere unge? CeFUs uddannelse i anvendt ungdomsforskning kommer 360 grader rundt om ungdomslivets mange facetter og klæder dig på med den nyeste viden om centrale tendenser.

Læs mere her!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere