Print

Information: Hver fjerde unge kvinde overvejer at fravælge børn grundet klima

Information d. 21.04.23

Af: Laurids Sandborg

Klimaforandringer er det altoverskyggende bekymringspunkt for unge danskere, konkluderer ny rapport. Det betyder blandt andet, at mere end hver fjerde unge kvinde overvejer at lade være med at få børn på grund af klimaforandringer. Unge mangler håb, vurderer ekspert.

[...] Og det hele giver mening, vurderer lektor på Center for Ungdomsforskning Maria Bruselius-Jensen. Ser man historisk på fertilitetsraterne, følger de historiens krisetider, siger hun.

[...] Men der er en væsentlig forskel i dag, påpeger Maria Bruselius-Jensen. For man ved, at krige slutter en dag. Men i den verden, vi lever i nu, er det i højere grad svært for unge at se for sig, at klimakrisen bliver løst.

[...] »Internationale studier viser, at graden af klimaangst og tiltro til det politiske systems handlekraft hænger tæt sammen. Jo mindre tro på den politiske handlekraft, desto større bliver klimaangsten, frygten for fremtiden og dermed også – som vi ser her – overvejelserne om at reproducere sig,« siger hun. 

 

Lagt online 21.04.2023 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Maria Bruselius-Jensen
mariabj@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 9356 2147

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
23. maj: Konference om ungefællesskaber

23. maj: Konference om ungefællesskaber

På denne konference præsenterer vi en række nye forståelser og indsigter i unges fællesskaber, der kan nuancere billedet af, hvad fællesskaber er for en størrelse, hvilken betydning de har for nutidens unge, og hvornår de gør godt og ondt.

Læs mere og tilmeld dig her!