Print

HK Privat, Privatbladet: Det første job er en stor ting

HK Privat, Privatbladet

Selv om mange har haft studiejobs eller elevpladser undervejs, er det at få ens første job forbundet med et særligt ansvar og store forventninger. Det siger Mette Lykke Nielsen, der er ungdomsforsker på Center for Ungdomsforskning, og som i forbindelse med sin forskning har talt med flere end 30 unge om overgangen fra uddannelse til arbejde.

- Mange vil gerne ud at vise deres værd. Der er nye forventninger - både fra én selv og arbejdsgiveren, uddyber Mette Lykke Nielsen.

(...) Det er ikke nyt, at det første job er ladet med en masse forventninger. Sådan har det også været i tidligere generationer. Men ifølge Mette Lykke Nielsen er der alligevel noget, der kendetegner den unge generations entré på arbejdsmarkedet i dag.

- Den unge generation er formet af en tid, hvor vi i højere og højere grad bliver dømt på vores præstationer, og hvor arbejde er enormt identitetsskabende. Og i overgangen fra udannelse til job bliver den tends intensiveret, fordi mange nærmest ser det første job som noget, der har betydning for, hvordan det vil gå resten af ens arbejdsliv, siger Mette Lykke Nielsen.

Lagt online 17.11.2023 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Mette Lykke Nielsen
mln@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4911

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
23. november: Konference 'Med unge til fest'

23. november: Konference 'Med unge til fest'

Tilmeld dig CeFUs konference d. 23. november 2023, hvor vi sammen vil sætte fokus på unges fest- og alkoholkultur under overskriften 'Med unge til fest - ungdomsliv, festkultur og tømmermænd'.

Læs mere og tilmeld dig her!