Print

23. november - Konference: Med unge til fest - ungdomsliv, festkultur og tømmermænd

Konferencen er afholdt

Find materiale fra dagen her:

 


 

Danske unge drikker, ryger og snuser for meget. Festkulturen buldrer derudaf, og mange voksne synes at være enige om, at noget må gøres. Sundhedsmyndighederne har løftede pegefingre, skolerne indfører alkoholforbud, og forældrene bekymrer sig i stigende grad over de risici, som følger i kølvandet på festen og rusen. Selv unge er begyndt at tale højt om bagsiderne ved det store alkoholforbrug, der fylder i ungdomslivet i Danmark. Det virker ekskluderende for de unge, der ikke drikker, det risikerer at føre til adfærd, som overskrider kropslige, personlige og seksuelle grænser, og for nogen kan det føre til afhængighed.

Alligevel ønsker de færreste unge at drosle ned på den fest- og alkoholkultur, ungdomslivet i Danmark er så kendt for. Festerne og alkoholen ses som et afgørende fristed i et ungdomsliv, der i stigende grad opleves som strømlinet, præstationsorienteret og kontrolleret. Et fristed, hvor man kan sænke skuldrene og slippe sig selv løs. Hvor man kan eksperimentere med sig selv og hinanden og opleve det berusende fællesskab, som så mange forbinder med et godt ungdomsliv. Og hvad er egentlig alternativet? Hvordan bliver man egentlig ung uden den erfaringshorisont, som fest- og alkoholkulturen bibringer? 

På denne konference sprænger vi rammerne for den diskussion om unges fest- og alkoholkultur, som ofte tager sit afsæt i et sundhedsperspektiv og i en bekymring for de sundhedsmæssige konsekvenser af både alkohol og andre rusmidler. Vi løfter på konferencen ungeperspektiver ind i debatten og undersøger den betydning, som fester- og alkoholkulturen på godt og ondt har i ungdomskulturen. Vi undersøger også, hvad alternativerne er og henter her inspiration fra andre lande, hvor fest- og alkoholkulturen ser anderledes ud, men hvor unge stadigvæk oplever at have et godt og berusende ungdomsliv.

Konferencen vil blive afholdt torsdag d. 23. november 2023.


PRAKTISK INFORMATION

Tid: 23. november 2023 kl. 09.00 - 15.15

Sted: OBS! NY ADRESSE: Marketenderiet, Kirsten Walthers Vej 5, 2500 København

Pris: 2.595,- inkl. moms. Prisen er med forplejning

Tilmelding   

Tilmelding til konferencen skal ske senest den 16. november 2023.

Hvis du er medlem af Foreningen Center for Ungdomsforskning, har I til denne konference 10 fripladser, hvor I kun skal betale for forplejning med en pris på 400 kr. inkl. moms per person. Vil I gerne tilmelde mere end 10 deltagere til konferencen, er medlemsprisen per deltager herefter 1.995 kr. per person. For at tilmelde jer disse pladser udfyldes rabatkodefeltet under tilmeldingen. Rabatkoden kan I få af jeres medlemsorganisations kontaktperson.

Hvis I er i tvivl om, hvem der er jeres kontaktperson, kan I kontakte cefutilmelding@ikl.aau.dk. Vær opmærksom på, at der er to koder per medlemsorganisation. Én rabatkode bruges til de 10 fripladser, hvor der kun betales for forplejning (400 kr. per deltager). En anden kode bruges, hvis du skal tilmelde dig konferencen til medlemspris (1.995 kr. per deltager).

Framelding efter tilmeldingsfristen medfører betaling af fuldt deltagergebyr.

Kontakt

For yderligere information om konferencen kontakt Line Jørge Jensen på cefutilmelding@ikl.aau.dk eller mss@ikl.aau.dk

Lagt online 03.07.2023 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Mette Stigaard Stenkjær
mss@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4629

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

Vil du kvalificeres med den nyeste viden om ungdomsliv og udvikle metoder til at inddrage og engagere unge? CeFUs uddannelse i anvendt ungdomsforskning kommer 360 grader rundt om ungdomslivets mange facetter og klæder dig på med den nyeste viden om centrale tendenser.

Læs mere her!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere