Print

Gå ned til din stenaldermand

Fredericia Dagblad, d. 12. februar 2013

Af Sonja Sabinsky

De kaldes Generation Z. De er født i 1990' erne -efter Berlinmurens fald i 1989 og før terrorangrebet på USA i 2001. Groft sagt.

De er den første generation i verdenshistorien, som har fået mobiltelefonen, internet og de sociale medier ind med modermælken, og når vi andre fortæller dem, at der har været et liv før " World Wide Web" ser de overbærende på os og tænker " stenaldersamfund."

At forskellige generationer har svært ved at forstå hinanden, er der ikke noget nyt i, men i dag oplever vi en kløft mellem de helt unge og de lidt ældre af hidtil usete dimensioner, siger Arnt Vestergaard Louw, der er ph. d.-stipendiat på Center for Ungdomsforskning ( CEFU) ved Aarhus Universitet. Han kalder det ligefrem et paradigmeskift: -De unge er digitale indfødte og derfor meget mere fortrolige med den digitale verden, end vi andre er. De er et skridt foran os på det her område, og det er jo lidt mærkeligt i og med at vi andre har været her længere, end de har.

De tider er altså forbi, hvor far kunne lære sønnen, hvordan man pløjede jorden. Nu er det den 10-årige, der kan lære faren, hvordan man streamer en film og opretter en profil på nettet.

Læs hele artiklen her

Lagt online 14.02.2013 af Freja Bange Nyboe

Kontakt forsker

Arnt Vestergaard Louw
avl@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 31 95 45 30

Unge og teknologi

Unge og teknologi

Læs mere om unge og teknologi i Cefus tidsskrift, der fra forskellige vinkler ser nærmere på relationen mellem unge og teknologi.

Læs mere her