Print

Folkehøjskolernes Forening: Højskoleophold skaber markante resultater for unge på kanten af uddannelse

Folkehøjskolernes Forening i Danmark

28032017_Højskolerne_Højskoleophold skaber markante resultater for unge på kanten af uddannelse

Højskoleophold giver særdeles gode resultater, når man ser på unges faglighed, motivation og selvtillid i forhold til videre studieforløb, viser en ny evaluering fra Center For Ungdomsforskning:

"Vi kan se, at højskolerne er yderst relevant tilbud for en gruppe unge - ikke alle - som har tabt retningen og motivationen for uddannelse - den genfinder de på højskolen. Fokuseringen på det hele menneske, livsduelighed og de særlige rammer på højskolerne kan noget særligt, som vi måske glemmer i den moderne uddannelsesdebat, og som er unik for det danske uddannelsessystem" siger lektor Niels-Henrik Møller Hansen fra Center for Ungdomsforskning, der står bag undersøgelsen.

Også de deltagende kommuner finder et højskoleophold særdeles meningsfuldt for denne gruppe unge og melder entydigt positivt tilbage. Der er imidlertid også en række hindringer for, at kommunerne kan gøre brug af højskoleophold som en mulighed for de unge. Særligt finansieringen af højskoleopholdene volder problemer. Flere kommuner peger på, at hvis de skal finansiere hele opholdet selv, vil det være meget få unge, der vil få tilbuddet.

Læs hele artiklen på Folkehøjskolernes Forenings hjemmesideLæs evalueringen her

Lagt online 28.03.2017 af Petrine Fahnøe Kristensen

Kontakt forskere

Arnt Vestergaard Louw
avl@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 31 95 45 30

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!