Print

Ekspert: Hurtigere busser er ikke nok

Fyens stifttidende, d. 6.8.2013

Af Henrik Juel Skovrider

Der skal mere end kort transporttid for at få unge til at tilgennemføre ungdomsuddannelser. Det fastslår Arnt Vestergaard Louw, der har et ph.d.- stipendiat på Center for Ungdomsforskning ved Institut for Pædagogik på Danmarks Pædagogiske Universitetsskole. Her beskæftiger han sig blandt andet med erhvervsuddannelserne. - Helt overordnet er det altid en god idé at gøre uddannelse mere tilgængelige for de unge, og der er transporttid en faktor. Hvis det bliver for besværligt, og der er for langt, betyder det noget for, om man vælger en uddannelse, og om man falder fra, når det blive svært. Men det er kun en ting. Hvis man ikke er motiveret, kan der være nok så mange busser, siger Arnt Vestergaard Louw. Derfor må de hurtigere busser ikke stå alene.

Der skal også være et uddannelsesliv. Det, vi kan se i mange undersøgelser på erhversskolerne og andre ungdomsuddannelser er, at de (unge, red.) også gerne vil have en form for uddannelseskultur. Der skal skabes en kultur på og omkring skolerne, som kan være befordrende for et tilhørsforhold, forklarer Arnt Vestergaard Louw.

Læs mere her

Lagt online 12.08.2013 af Poul Simon Rasmussen

Kontakt forsker

Arnt Vestergaard Louw
avl@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 31 95 45 30

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!