Print

BLIK&RØR arbejderforbundet: Guide til lærlinge og arbejdspladser - sådan bliver læretiden en succes.

BLIK&RØR Arbejderforbundet d. 22.12.21

En ny rapport fra Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet har fokus på at gøre læretiden for elever på erhvervsskolerne til en succes. Det er blevet til en konkret tjekliste for både lærlinge og arbejdspladser.

[...]

Lærlingeforløb er fyldt med udfordringer, og der kan opstå bump på vejen. Her er det naturligt at snakke om forventninger. Begge parter forventer et højt fagligt niveau før og under lærlingeforløbet, men lærlinge og virksomheder er ikke enige om, hvad der ligger i begrebet faglighed.

Virksomhederne forventer en høj faglig attitude. At de unge er klar, parat, lærevillige og har energi på opgaverne, fortæller Arnt Louw, der er lektor og en af forskerne bag rapporten. Ligeledes understreger Arnt Louw, at de unge forventer, at de skal lave spændende opgaver, få ansvar og lære tingene i virkeligheden.

Lagt online 25.01.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Arnt Vestergaard Louw
avl@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 31 95 45 30

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

I podcastserien ’Den Gode Overgang’, sættes der i tre programmer fokus på unge, der flytter hjemmefra. Med afsæt i unges egne fortællinger om deres flytteprocesser, undersøges de udfordringer og muligheder, der tegner sig i unges overgange til voksenlivet.

Læs mere

Center for Ungdomsforskning | cefu@hum.aau.dk | Tlf: (+45) 20 29 46 29 | A.C. Meyers Vænge 15, 2450 Kbh SV