Print

Berlingske: Unge i landets rigeste kommune oplever større forventningspres

Berlingske 06.04.21

Af: Amalie Theiden

Der hviler et større pres på dem for at få gode karakterer, få succes og se godt ud, og så drikker de mere end gennemsnittet. Men bortset fra det ligner de unges liv i Gentofte Kommune til forveksling ungdomslivet i resten af Danmark, viser ny undersøgelse.

[...]

Mathilde Lange, Emma Friis og Juliane Hersom er bedste veninder. De går i 2.f på Gammel Hellerup Gymnasium og bor i Danmarks rigeste kommune, Gentofte. Ingen af pigerne har nogensinde mødt op på gymnasiet uden makeup på. Det er der ikke rigtig nogen, der gør: "Der er et pres om at se ud, som om man har overskud og er klar på livet. Også selvom man ikke har det sådan," siger Juliane Hersom: "Men sådan tror jeg, det er for alle unge."

Det stemmer godt overens med en ny undersøgelse foretaget af Center for Ungdomsforskning under Aalborg Universitet - kaldet ungdomsprofilen - viser, at ungdommen i Gentofte ikke skiller sig meget ud fra andre kommuner. Generelt har de unge i kommunen det godt, og langt hen ad vejen døjer de med de samme bekymringer som andre unge.

Kun på få parametre er det - ifølge data - særligt at være ung i rigmandskommunen.

Og de handler om gode karakterer, om indtagelse af alkohol og om at se godt ud.

 

Lagt online 12.04.2021 af Ida Bejder

Kontakt forskere

Arnt Vestergaard Louw
avl@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 31 95 45 30

Katrine Thea Pløger Nielsen
katrinetpn@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 93 56 21 77

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere