Print

Berlingske: Samfundssind er newspeak for generationstyveri

Berlingske 20. juli 2021

Af: Anne-Katrine Bugge

Med en påstand om, at det politiske system er til for alle andre end de unge, har fire unge under 30 stiftet den partineutrale ungdomsbevægelse Saga. Eventuelle associationer til 68ernes eller BZernes oprør kan man godt gemme væk, for stifterne er demokrater og har trods deres unge alder allerede haft solid succes i erhvervslivet. Det er en lovende kombination.

[...]

De [unge] har udvist såkaldt samfundssind og været de rene dukse, når det gjaldt om at overholde coronarestriktionerne, og det selvom en række undersøgelser viser, at de har frygtet langt mere for, at andre blev syge af corona end for, at sygdommen ville ramme dem selv.

På et mere overordnet livsbiografisk niveau er unge ligeledes ramt. Forskere ved Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet peger i en rapport på, at de unge efter perioderne med nedlukninger nu bekymrer sig endnu mere over at mangle kompetencer, praktikpladser eller på anden vis gå glip af muligheder og sakke bagud.

Noemi Katznelson og Niels Ulrik Sørensen skriver på s. 25 og frem. 

 

Lagt online 10.08.2021 af Karla Lyneborg

Kontakt forskere

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere