Print

Berlingske: 21-årige Lucas holder stadig fester med vennerne

Berlingske 30.03.20

Af: Mads Bager Ganderup & Laura Kongsmark Schuldt

21-årige Lucas skriver sig ind i en større tendens, som toner frem i adskillige lande, der rammes hårdt af covid-19. Det er ikke alle unge mennesker, der lytter til myndighedernes henstillinger, opfordringer og påbud.

Maria Bruselius-Jensen, lektor ved Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet, understreger, at historierne om egenrådige og civilt ulydige unge mennesker kun repræsenterer et lille udsnit af den ungdomsgeneration, vi ser i dag.

"Fokusset på, at ungdommen ikke er autoritetstro og hensynsfuld, har overrasket mig. For det er det modsatte af mit indtryk af ungdommen. Kriminalitetsraten har aldrig været lavere blandt unge, og det afspejler den generelle ansvarlighed blandt unge i dag."

[...]

Ifølge Niels Ulrik Sørensen, souschef og forskningsleder på Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet, er det endnu for tidligt at sige, om ungdommen lukker ørerne mere end andre generationer. Han henviser til, at samfundsdebatten også har handlet om, at ældre borgere har trodset myndighedernes anbefalinger, og at de velbjærgede skiturister ligeledes er blevet beskyldt for at være uansvarlige. Det handler derfor om, hvor vi ser hen.

"Ungdomsgenerationen er bare mere synlig," siger han.

Lagt online 30.03.2020 af Ida Bejder

Kontakt forskere

Maria Bruselius-Jensen
mariabj@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 9356 2147

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!