Print

Arbejderen: Øget mistrivsel blandt børn og unge skyldes højere tempo og ustabilitet

Arbejderen 18.01.22

Af: SB@ARBEJDEREN.DK 

D. 12 januar 2022 deltog Noemi Katznelson, professor og leder af Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet, på en høring om børn og unges trivsel, afholdt af Folketingets Sundhedsudvalg. Dagbladet Arbejderen har bragt en artikel, bl.a. på baggrund af Noemi Katznelsons indlæg. 

Uddrag: 

Den voksende mistrivsel blandt børn og unge, som vi har set i en længere årrække, hænger sammen med tendensen i samfundet til, at alt skal gå hurtigere, samtidig med at det foregår i rammer, som hele tiden ændrer sig.

[...]

Noemi Katznelson fortalte i sit indlæg, at der er mange forskellige kategorier af mistrivsel blandt børn og unge, og at stigningen også sker i mange andre lande. Hun nævnte, at de hårdest ramte børn og unge har vedvarende mistrivsel. Disse børn og unge har problemstillinger, som det er meget svært at afklare årsagen til.
[...]
– Der er nogle kulturer og strukturer i samfundet, som har ændret sig, og som er med til at fremme denne nye udsathed.

Hun nævnte, at der i uddannelsessystemet er sket en fortætning i, hvad der skal nås. Som eksempel på at pensum skal nås hurtigere, nævnte hun, at hvis eleverne tidligere skulle lære Pythagoras i første g, så skal de nu lære det i 8. klasse.

[...]

Noemi Katznelson nævnte, at børn og unge i dag både stilles over for øgede faglige krav, men også øgede sociale krav. De sociale krav om hele tiden at være attraktive nok kan være hårde at mestre, eksempelvis til at komme med i en gruppe, når man skal lave gruppearbejde.

Lagt online 25.01.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere