Print

Antorini vil have erhverv i 10. klasse

Politiken, d. 04.09.2013

Skrevet af Pernille Mainz

Spildte kroner og dårlig selvtillid.
Det er den pris, som samfundet og unge betaler, når de dropper ud af en ungdomsuddannelse, hvilket sker alt for ofte. Det vil undervisningsminister Christine Antorini ( S) ændre på. Blandt andet ved at oprette nye erhvervsrettede 10.-klasser.

Udmeldingen kommer, kort tid før regeringen ventes at lancere et af sine helt store prestigeprojekter: en reform af erhvervsuddannelserne, der skal få flere til at søge ind, hæve niveauet og få færre til at droppe ud.

følge Noemi Katznelson, der er uddannelsesforsker og leder af  Center for Ungdomsforskning på AAU i Sydhavnen, er 10.-klasser, der forbereder unge til en erhvervsuddannelse, ikke en ubetinget god idé, selv om der har været gode forsøg.

Heller ikke selv om det 10.-klasse-tilbud, der findes i dag, bliver bevaret. 

»Man kommer til at dele eleverne op, så man har klasser, der forbereder eleverne til gymnasierne, og klasser, der er rettet mod erhvervsuddannelserne. Sådan er det jo tænkt. Men man gør det til to adskilte verdener. I stedet er der behov for at have 10.-klasser, der kan forberede til begge dele - både til videns-og til produktionssamfundet«, siger hun og tilføjer, at der er alt for vandtætte skotter mellem ungdomsuddannelserne i dag.

Læs mere her

Lagt online 10.09.2013 af Poul Simon Rasmussen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!