Print

A4: Ny forskning: Bloggere står alene med arbejdsproblemer

A4 13.10.2019

Af: Anna Kyst 

En ny og endnu upubliceret undersøgelse fra Center for Ungdomsforskning (CeFU) på Aalborg Universitet peger på, at bloggere og influenters løn- og arbejdsvilkår er svære at gennemskue, mens arbejdstempoet er meget højt, og at de unge står helt alene med arbejdsrelaterede problemer.

I undersøgelsen har CeFU sammen med Det Nationale forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) undersøgt risici og arbejdsmiljø blandt unge på de nye digitale arbejdsmarkeder, der blandt andet tæller bloggere og influenter.

- De unge er ude på et marked, hvor det er meget vanskeligt at prissætte, hvad en ydelse skal koste. Det er også meget svært at fastsætte, hvor mange timer de egentlig bruger på det. Det er deres liv, som de på mange måder sælger, siger Mette Lykke Nielsen, der er lektor ved Institut for Kultur og Læring ved Aalborg Universitet og en af forskerne bag undersøgelsen. 

- Når jeg interviewer de unge, er det meget svært at forstå de relationer, de har, og hvem der bestemmer over hvem, hvilke kontrakter de har, og hvilke lønforhold der er, siger hun.

Lagt online 22.10.2019 af Rebecca Marie Væver Johansen

Kontakt forsker

Mette Lykke Nielsen
mln@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4911

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!