Print

Ny rapport: Hvad er det særlige ved VUC?

Dfc Grafik3 Det Saerlige Ved Vuc

I en ny rapport fra Center for Ungdomsforskning undersøger adjunkt Anne Görlich og videnskabelig assistent Oliver A. Tafdrup kursisters erfaringer med læring, motivation og kulturen på VUC. Herunder hvordan kursister oplever at blive mødt på VUC og hvad det særlige ved VUC er.

Rapportens konklusioner omkring det særlige ved VUC peger på en række faktorer, der samlet set kendetegner VUC. Dette handler blandt andet om både en pædagogisk og social rummelighed, om fleksibilitet, om tempo og andre tiltag, som er særlige for VUC og som formår at imødekomme kursister med forskellige udfordringer.

Rapporten anlægger et eksklusivt kursistperspektiv, hvilket giver undervisere på VUC en mulighed for at se læringsrummet fra kursisternes perspektiver. Samtidig giver rapporten eksterne interessenter og beslutningstagere et indblik i, hvad VUC bidrager med til det samlede uddannelseslandskab, samt hvordan og hvorfor VUC har betydning for nogle unge og voksne, der forsøger at navigere i dette.

 

Lagt online 11.05.2020 af Ida Bejder

Kontakt forskere

Anne Görlich
anneg@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2073 5872

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!