Print

Jyllands-Posten: Drømmen om frihed kræver opsparing

Jyllands-Posten d. 27.02.23

Af: Lene Andersen

Arbejdsmarkedet er under forandring. Langt flere unge ønsker ikke en traditionel ansættelse med 37 timers arbejde. Eller også får de ikke muligheden. Det lægger helt nye opgaver over på den enkelte.

»Det er især de unge, der mærker arbejdsmarkedets forandring. Nogle unge prioriterer frihed og fleksibilitet gennem løsere ansættelse.

Til gengæld mister de noget af den fastansattes tryghed ved optjening til pension, ferie eller efteruddannelse. De har nogle andre muligheder, men samtidig får de selv et større økonomisk ansvar,« siger forsker Mette Lykke Nielsen.

Hun er lektor på Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet og siger, at for en del af de unge er det et frit valg - et tilvalg.

Lagt online 01.02.2023 af Maria Jelonek

Kontakt forskere

Mette Lykke Nielsen
mln@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4911

Mette Stigaard Stenkjær
mss@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4629

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere