Print

DR: Er jeg god nok? For hver femte af de ældste folkeskolepiger er svaret nej

DR Indland d. 08.02.24

Af: Ida-Marie Frank Thisted

En ny rapport peger på, at flere af de ældste børn i folkeskolen mistrives.

Jeg er sur, jaloux, ked af det, stresset, presset, bange og forvirret.’ Sådan skriver en 13-årig pige til Børnetelefonens brevkasse. Og de følelser er hun ikke ene om. For folkeskolens ældste elever har en dårligere livskvalitet end deres yngre skolekammerater. Det gælder især for pigerne.

Det viser en ny rapport fra Børns Vilkår, som også står bag Børnetelefonen. Ifølge rapporten er mere end hver femte pige i udskolingen ikke glad for, hvem hun er.

[...] Når man ser på forskningen i trivsel blandt børn og unge, så er der to tendenser. Det fortæller Noemi Katznelson, der er professor og leder af Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet.

- På den ene side er der mange unge, som har det godt. Der er masser af ressourcer i ungdomslivet i dag. Men vi kan også se, at der et stigende antal unge, der også kæmper med trivslen, siger Noemi Katznelson.

[...] Selvom rapporten peger på, at det er flere piger end drenge, der ikke har det godt, så er mistrivsel også et stigende problem blandt drenge. 

Ifølge Noemi Katznelson fra Aalborg Universitet er stigningen i mistrivsel faktisk lige så stor hos drengene.
- Kigger man over de sidste ti år, så starter drengenes mistrivsel fra et bedre sted, men stigningen i mistrivsel er lige så stor for drengene som for pigerne i den samme periode. Så det vil være forkert at konkludere, at det her er et pigeproblem, siger Noemi Katznelson.

Læs hele artiklen her

Lagt online 14.02.2024 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Bog om Ny Udsathed

Bog om Ny Udsathed

I bogen 'Mistrivsel i lyset af tempo, præstation og psykologisering. Om ny udsathed i ungdomslivet' stiller vi skarpt på spørgsmålet om, hvordan samfundsmæssige rammesætninger bidrager til at producere mistrivsel blandt unge.

Læs mere og find bogen