Print

CeFU forskere repræsenteret i Tidsskrift for Arbejdsliv

Tidsskrift for Arbejdsliv, 15. Årg. Nr. 3

Noemi Katznelson og Anne Görlich fra Center for Ungdomsforskning har udgivet artiklen: "Er selvtillid nok? Betydningen af tillid i fastholdelsen af unge i uddannelse" i Tidsskrift for Arbejdsliv.

Læs abstract her:
"Overalt i uddannelsessystemet er der i dag fokus på at få flere unge til at gennemføre stadig mere uddannelse. 95 %- målsætningen er dagsordenssættende ikke alene for dansk uddannelsespolitik fra grundskole og videre, men også for beskæftigelsesindsatsen for unge op til 30 år. Indsatserne og tiltagene er mangfoldige på såvel politisk niveau som i praksis på uddannelsesinstitutionerne. I forbindelse med et konkret forskningsprojekt omhandlende unges forandrings- og læreprocesser i Skive, er vi stødt på en tendens til både eksplicit og implicit at inddrage 'personlig udvikling' i indsatser, der har med unge og fastholdelse i uddannelse at gøre. I artiklen her argumenterer vi for, at et sådan individuelt fokus bedst giver mening i samspil med et bredere fokus på den uddannelse, som de unge er en del af. Med udgangspunkt i en undersøgelse af begreberne selvtillid og tillid teoretisk såvel som empirisk, argumenterer vi for, at man arbejder mere strategisk med at koble et fokus på de unges 'selvtillid' til et bredere fokus på 'uddannelsestillid'."

 

Lagt online 09.10.2013 af Eksponent

Kontakt forskere

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Anne Görlich
anneg@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2073 5872

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!