Print

Hvad er VUC-kulturen?

HF og VUC tilbyder voksenundervisning til unge voksne og voksne, som af mange årsager har brug for alternative og mere fleksible uddannelsestilbud. Dermed tiltrækkes også en kursistgruppe, som er faldet fra en eller flere ungdomsuddannelser og som kæmper med forskellige udfordringer.

I samarbejde med VUC Videnscenter og Danske HF og VUC vil vi indkredse og undersøge ’VUC-kulturen’. Hvordan er kulturen på VUC og hvordan oplever kursister, som har tidligere frafald at blive mødt på VUC. Hvad er ’det særlige’ VUC gør? Hvordan oplever kursisterne tilgangen på VUC i forhold til undervisningen og dens rummelighed i forhold til en udfordret kursistgruppe?

Publikationer

Hvad er det særlige ved VUC?

Rapporten indkredser og undersøger kulturen på VUC. Hvordan oplever kursister, som har tidligere frafald, at blive mødt på VUC? Hvad er ’det særlige’ ved VUC?

Kontakt forskere

Anne Görlich
anneg@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2073 5872

Status for projektet

Status: afsluttet
Afsluttet medio 2020

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

I podcastserien ’Den Gode Overgang’, sættes der i tre programmer fokus på unge, der flytter hjemmefra. Med afsæt i unges egne fortællinger om deres flytteprocesser, undersøges de udfordringer og muligheder, der tegner sig i unges overgange til voksenlivet.

Læs mere