Forskning & Samarbejde

Print

Evaluering af forsøg med video- og animationsfilm på tømrergrundforløbet (GF2)

I samarbejde med NEXT som værtskole i Videnscenter for Håndværk -  Design og Arkitektur med Mercantec og TECHCOLLEGE som partnerskoler, vil Center for Ungdomsforskning i dette projekt evaluere tre erhvervsskolers forsøg med at udvikle undervisnings- og læringsrummet på grundforløbet for tømreruddannelsen. De tre skoler – NEXT (København), Mercantec (Viborg) og Tech College Aalborg (Aalborg) – planlægger at inddrage 28- video- og animationsfilm i undervisningsforløbet på GF2 på tømreruddannelsen.

Evalueringen af projekterne vil følge eleverne igennem GF2 og vil gennem interviews, spørgeskemaer og observationer fastholde og perspektivere elevernes oplevelse af brugen af 28 video- og animationsfilm i undervisningen.

Mål med forskningsevalueringen er at belyse elevernes og lærernes oplevelser og erfaringer med brugen af video- og animationsfilm i undervisningen på GF2 på tømreruddannelsen. Evalueringen skal undersøge, hvorvidt brugen af video- og animationsfilm ændrer undervisningsrummet med særlig fokus på undervisningsdifferentiering og, om der kan iagttages et øget læringsudbytte for eleverne.

Evalueringen skal bidrage til en øget viden om udbyttet af inddragelsen af video- og animationsfilm i undervisningsrummet på tømreruddannelsens GF2 samt give konkrete og generelle anbefalinger til, hvorledes brugen af film kan implementeres i undervisningen på erhvervsuddannelserne.

Kontakt forskere

Arnt Vestergaard Louw
avl@learning.aau.dk
Telefon: (+45) 31 95 45 30

Status for projektet

Status: i gang
Forventes afsluttet oktober 2019

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
25. november - Konference: Ny udsathed blandt unge

25. november - Konference: Ny udsathed blandt unge

Mistrivsel, diagnose-eksplosion, præstationskultur, polarisering og social arv – hvad er der på spil? På konferencen sætter vi fokus på, hvordan vi kan forstå udsathed blandt unge set i lyset af de vilkår og forandringer, der præger samfundet og ungdomslivet i dag.

Læs mere her

Center for Ungdomsforskning | cefu@learning.aau.dk | Tlf: (+45) 20 29 46 29 | A.C. Meyers Vænge 15, 2450 Kbh SV