Nyt fra CeFU

Print

22. maj - Konference: Spirende globalt fællesskab, men alene i skolen?

Konference hos Center for Ungdomsforskning 22. maj 2019

 

Oplæg fra dagen:

Anne Mette W. Nielsen: Ritualer, rutiner og regler i fællesskaber blandt unge på kanten af samfundet

 

Www Majkonference 2019

En ung pige, der klimastrejker helt alene på en plads i Stockholm, har været katalysator for et stort grænseoverskridende ungdomsfællesskab. Samtidigt har hun asperger og står uden for de nære sociale fællesskaber i skolen, som er helt centrale for de fleste andre unge. Center for Ungdomsforsknings majkonference tager temperaturen på fællesskaberne i ungdomslivet. Hvordan skabes de? Hvordan ser de ud? Hvem er med? Hvem er udenfor? Hvad er et godt fællesskab? Og hvordan understøtter vi gode fællesskaber?

I august sidste år satte 15-årige Greta Thunbeg sig alene foran Riksdagen i Stockholm og påbegyndte en klimastrejke. Siden er Greta blevet et knudepunkt i den globale kamp for klimaet og har fået følgeskab af tusindevis af andre unge, som i fællesskab klimastrejker for at råbe beslutningstagerne op.

Men selv om Greta har været katalysator for dette store grænseoverskridende fællesskab, der binder unge sammen på tværs af lande og kontinenter, så er hun selv på sin vis stadig udenfor. For Greta har asperger og står uden for det sociale spil, som andre unge er så opslugte af. Fortællingen om Greta viser nogle af de dynamikker og paradokser samt den store spændvide, som er i fællesskaberne i ungdomslivet. På konferencen diskuterer vi fællesskaberne med afsæt i spørgsmål som: Hvordan skabes unges fællesskaber? Hvordan ser de ud? Hvem er med? Hvem er udenfor? Og hvad gør de ved ungdomslivet?

Vi zoomer ind på både, hvordan unges fællesskaber spænder over de nære fællesskaber i unges hverdagsliv og til de store grænseoverskridende fællesskaber, som går på tværs af lande og kontinenter. Vi ser på, hvordan fællesskaber kan skabe trivsel og tilhørsforhold for marginaliserede unge. Men også på, hvordan ungdomsfællesskaber kan være katalysator for radikalisering og ekstremisme, og hvordan nogle lukkes ind i fællesskaber og andre lukkes ude. Vi ser på fællesskaber, der har forskelligt indhold, og som dannes på forskellige arenaer: digitaliserede fællesskaber og fællesskaber på uddannelserne og i foreningslivet. Sammen med en række eksperter og unge diskuterer vi endvidere spørgsmål som: Hvad er gode og dårlige fællesskaber? Og hvordan kan vi understøtte gode fællesskaber for alle unge? 

Kom og være med i dagens diskussioner og hør de spændende oplæg om fællesskaber i ungdomslivet. Blandt oplægsholderne er Professor Hilary Pilkington fra University of Manchester, Anne Mette Thorhauge fra Københavns Universitet, Knud Ryum fra Aarhus Universitet, Helle Rabøl Hansen fra NO!SE, Network Of Independent Scholars (in) Education samt Maria Bruselius-Jensen og Anne Mette W. Nielsen fra CeFU.

Tid og sted

22. maj 2019 kl. 9.00-15.30
AFUK - Enghavevej 82 B
2450 København SV 

Tilmelding for ikke-medlemmer

Tilmeldingsfrist 17. maj 2019

Deltagelse koster 1.996 kr. ekskl. moms / 2495 inkl. moms

Tilmelding for medlemmer

Tilmeldingsfrist 17. maj 2019

For medlemmer af Foreningen Center for Ungdomsforskning er der 10 gratis pladser på konferencen og derefter koster deltagelse 1.596 kr. pr. deltager ekskl. moms / 1.995 inkl. moms. Henvendelse til Rebecca Mandrup Hoeck (rmh@learning.aau.dk) for de første 10 pladser. Angiv venligst navn, e-mail samt medlemsorganisation ved tilmelding.
Øvrige medlemstilmeldinger til en reduceret pris af 1.596 kr. ekskl. moms / 1.995 kr. inkl. moms.

For spørgsmål om konferencen

Herunder særlige behov i forhold til forplejningen på konferencedagen, eventuelle allergier, sukkersyge, vegetar eller lign. bedes du rette henvendelse til vores konferencesekretær Rebecca Mandrup Hoeck (rmh@learning.aau.dk), så vi kan sørge for, at der bliver taget hånd om det.

 

Lagt online 22.02.2019 af Rebecca Marie Væver Johansen

Kontakt forskere

Mette Stigaard Stenkjær
mss@learning.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4629

Rebecca Mandrup Hoeck
rmh@learning.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 5069

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!

Center for Ungdomsforskning | cefu@learning.aau.dk | Tlf: (+45) 20 29 46 29 | A.C. Meyers Vænge 15, 2450 Kbh SV