Print

Tidsskriftet Ungdomsforskning 2008

Titel: Tidsskriftet Ungdomsforskning 2008
Forfattere: Redigeret af Niels Urik Sørensen, Jens Christian Nielsen og Niels-Henrik M. Hansen
Dato: 31.12.2008
Type: Artikel
Tags: handicap, minoritetsbaggrund, ungdomsgeneration

Tidsskriftet "Ungdomsforskning" udkom første gang i år 2000 og blev afvikled fra årsskriftet 2010/2011.
Her kan du se en liste over udgivelser fra 2008.

Maj: Unge med etnisk minoritetsbaggrund

Dette nummer af ungdomsforskning sætter fokus på et brandvarmt emne: Unge med etnisk minoritetsbaggrund. Hermed kaster vi os ud i en talestrøm, der snart kan høres overalt i den danske offentlighed. Her, der og alle vegne tales der om unge med etnisk minoritetsbaggrund.

Hent maj nummeret som pdf

 

Oktober: Begreber om den nye ungdomsgeneration

Hvis kært barn har mange navne, må de unge være yderst bedårende væsener. Sjældent er en generation af unge blevet påhæftet så mange etiketter - "Generation Y", "MeWe-generationen", "Generation Fremtidsplan", "Millennium-generationen" og "Generation Happy?" er blot et lille udpluk. Ikke alle etiketter er lige flatterende - de unge er desuden blevet kaldt "Generation Dum" og "Generation Fucked Up". Men også disse etiketter bidrager til billedet af en ungdomsgeneration, der mere end nogen anden er blevet sat på begreb af omverdenen.  

Hent oktober nummeret som pdf


December: Ung med handicap

Artiklerne i dette nummer af Ungdomsforskning forsøger fra forskellige vinkler og perspektiver at give et indblik i, hvordan det er at være ung med et handicap. Vi kommer vidt omkring. Det er med vilje, for det er et stort område. Der er mange forskellige former for handicap og mange måder at diskutere konsekvenserne af handicap på, hvilket de forskellige artikler også viser. Vi håber dermed også, at vi igennem dette kan skabe et billede af de virkeligheder, der befinder bag ved alle de overskrifter, unge med særlige behov kan kategoriseres under.

Hent december nummeret som pdf


 

 

 

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031