Print

Tidsskriftet Ungdomsforskning 2007

Titel: Tidsskriftet Ungdomsforskning 2007
Forfattere: Redigeret af Niels Ulrik Sørensen
Dato: 31.12.2007
Type: Artikel
Tags: ulighed, ungdomsfilm, unges ord, unges rum

Tidsskriftet "Ungdomsforskning" udkom første gang i år 2000 og blev afvikled fra årsskriftet 2010/2011.
Her kan du se en liste over udgivelser fra 2007.

December: Ungdomsfilm

Hvad er en ungdomsfilm? Ser de unge overhovedet ungdomsfilm? Og kan en film være en ungdomsfilm, hvis den ikke ses af unge? Det er nogle af de spørgsmål, som stilles i dette nummer af Ungdomsforskning.

Hent december nummeret som pdf

September: Unge, ulighed og uddannelse

I dette nummer af ungdomsforskning synliggør vi nogle af forskellene og ulighederne i uddannelsessystemet:
forskelle og uligheder, som de unge gennem deres klasse, køn og kultur selv bringer med ind i uddannelsessystemet, men også forskelle og uligheder, som uddannelsessystemet skaber.

Hent september nummeret som pdf

Juni: Unges ord

I dette nummer af ungdomsforskning har vi samlet nogle af de unge stemmer, der er kommet til orde i Center for Ungdomsforsknings undersøgelser de seneste syv år. I undersøgelserne har stemmerne været skrevet ind i diverse analytiske perspektiver og sammenhænge. På de kommende sider har vi taget dem ud af disse perspektiver og sammenhænge. I stedet lader vi dem stå for sig selv.

Hent juni nummeret som pdf

April: Unges rum

De seneste årtiers udvikling af kommunikationsteknologi har forandret de unges oplevelse af rum. Fysiske rum med stor geografisk afstand er blevet forbundet af cyberspace, der på den ene side har været med til at skabe en helt ny bevidsthed om den fysiske rumligheds særlige karakter, som tidligere bare blev taget for givet. Det fysiske rum var jo rummet. Hvilke slags rum og rumoplevelser det giver, og hvordan det påvirker de unges sociale liv, ja, det er noget af det, vi vil udforske i dette nummer
af ungdomsforskning.

Hent april nummeret som pdf

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031