Print

Tidsskriftet Ungdomsforskning 2006

Titel: Tidsskriftet Ungdomsforskning 2006
Forfattere: Redigeret af Niels Ulrik Sørensen og Niels-Henrik M. Hansen
Dato: 31.12.2006
Type: Artikel
Tags: sundhed, ensomhed, mobning, Musik

Tidsskriftet "Ungdomsforskning" udkom første gang i år 2000 og blev afvikled fra årsskriftet 2010/2011.
Her kan du se en liste over udgivelser fra 2006.

Marts: Ensomhed & mobning:

I denne udgave af ungdomsforskning tager vi fat på emnerne ensomhed og mobning. Nogle vil måske påstå, at ensomhed og mobning blandt unge er to sider af den samme sag, mens andre vil insistere på et mere nuanceret billede, men der er desværre ringe tvivl om, at flere og flere unge føler sig ensomme.

Hent marts nummeret som pdf

Juni: De bedste af de bedste - 5 års jubilæumsnummer

I denne udgave af ungdomsforskning bringer vi nogle artikler, som vi har været særligt glade for at offentliggøre. Af flere forskellige grunde. Dels fordi de dykker ned i et emne, vi synes er vigtigt. Dels fordi de belyser emnet fra et tankevækkende perspektiv, vi ikke selv havde tænkt over. Og dels fordi de lancerer et begreb, vi ikke har kunnet få ud af hovedet. Væsentlighed, nytænkning og - ja - evnen til at fæstne sig i vores hukommelse er altså nogle af de kriterier, artiklerne er valgt ud fra.

Hent juni nummeret som pdf

Oktober: Unge & musik

Dette nummer af ungdomsforskning handler om unge og musik. Musikken har en særlig plads i ungdomslivet. Gennem musikken tilegner de unge sig et særligt ståsted i verden. Markerer hvem de er. Hvor de hører til. Et sted med passende distance til både barndommen og voksendommen.

Hent oktober nummeret som pdf

December: Unges sundhed

Nutidens unge er overvægtige. De drikker sig sanseløst berusede. Og så dyrker de ubeskyttet sex. Hvis de altså ikke er anorektiske, ludomane eller cuttere. Det er vigtigt at sætte fokus på unges problemer med sundhed og trivsel. Vi må dog undgå, at fokusset bliver så snævert, at ungdommen gøres lig med disse problemer - som alderdommen for mig er blevet lig med demens. I dette nummer af ungdomsforskning gør vi vores til, at det ikke bliver
tilfældet. Artiklerne belyser forskellige sundheds- og trivselsproblemer hos forskellige grupper af unge. Fælles for artiklerne er dog, at de belyser de unge som ressourcer, der kan inddrages aktivt i problemløsningen.

Hent december nummeret som pdf
 

 

 

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031