Print

Tidsskriftet Ungdomsforskning 2004

Titel: Tidsskriftet Ungdomsforskning 2004
Forfattere: Redigeret af Niels-Henrik M. Hansen
Dato: 31.12.2004
Type: Artikel
Tags: sorg, unge, ung-til-ung

Tidsskriftet "Ungdomsforskning" udkom første gang i år 2000 og blev afvikled fra årsskriftet 2010/2011.
Her kan du se en liste over udgivelser fra 2004.

Marts: Ung-til-ung: Virker det?

Denne gang sætter Ungdomsforskning fokus på ung-til-ung som en metode i ungdomsarbejdet. Som nummeret viser, er ung-til-ung mange forskellige ting, og man burde måske rettere tale om ung-til-ung som en fællesbetegnelse for en masse forskellige tilgange, hvor den eneste fællesnævner er, at der indgår et udvekslingselement mellem unge. Hvad der kommunikeres, og hvordan det sker, kan selvsagt variere voldsomt.

Hent marts nummeret som pdf

Juni: Det ubærlige - når unge rammes af sorg

Denne gang sætter Ungdomsforskning fokus på unge og sorg. Et umage emne kunne man fristes til at sige - hvad har ungdom og sorg umiddelbart tilfælles? Er ungdomslivet netop ikke kendetegnet ved fraværet af sorg - det sorgløse liv er vel på mange måder det billede man har af ungdommen?

Hent juni nummeret som pdf 

December: Unge i tal og tekst

Ungdomsforskning præsenterer med stolthed dette store dobbeltnummer, hvor vi med en række brede nedslag forsøger, at tegne forskellige perspektiver på det at være ung i dag.
Overskriften for nummeret lyder "Unge i tal og tekst". Den er valgt, fordi en del af artiklerne i dette nummer er bearbejdede kapitler fra en bog om unge. Målet med bogen, som af forskellige årsager ikke færdiggøres, var at give en statistisk oversigt over danske unges vilkår på en lang række områder - derfor referencen til unge i tal.

Hent december nummeret som pdf

 

 

 

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031