Uddannelse:
Cand mag. i Læring og forandringsprocesser
Ph.d. i uddannelsesforskning
Arbejdsområde og forskningsfelt
I min forskning er jeg optaget af, hvordan læring, uddannelse og deltagelse formes i mødet mellem unge og institutionelle rammer – særligt med fokus på, hvordan vi kan skabe flere og mere mangfoldige deltagelsesmuligheder for unge i uddannelsessystemet. Jeg interesserer mig for, hvordan normative forståelser af fx normalitet, evne og adfærd kommer til at begrænse visse unge og privilegere andre, og hvordan disse strukturer kan udfordres og gentænkes.
I mit ph.d.-projekt har jeg undersøgt inklusion i folkeskolen som både politisk ideal og hverdagspraksis. Med udgangspunkt i critical dis/ability studies og affektteori har jeg analyseret, hvordan forestillinger om den ”normale elev” former mulighederne for deltagelse og læring – og hvordan følelser, erfaringer og forventninger præger skolens arbejde med inklusion. Afhandlingen viser, at inklusion ikke bare er et spørgsmål om at tilføre ekstra ressourcer, men om at rette et kritisk blik mod skolens grundlæggende strukturer – fra fysiske rammer til tid, møder, pædagogik og forestillinger om, hvem skolen er bygget til.
Samtidig peger projektet på, at inklusion allerede sker – hver dag – og at skoler og lærere ofte lykkes med at skabe plads til forskellighed, også under svære vilkår. Disse positive erfaringer bliver dog ofte fremstillet som noget ekstraordinært eller tilfældigt, snarere end som noget, der kan gentænkes og gøres bæredygtigt. Mit arbejde undersøger netop, hvad vi kan lære af både de svære og de gode øjeblikke – og hvordan vi kan skabe nye forståelser, der giver energi og retning i et felt, som ofte er præget af afmagt og skepsis.