Print

Videnskab.dk: Forskere til pressede studerende: Man skal vide, at det er normalt at være usikker

Videnskab.dk 28.september 2021

Af: Mette Vosgerau

Stress må ikke være et tabu, og hjælpen skal være mere tilgængelig, lyder det blandt andet fra forskere. Rigtig mange unge føler sig pressede i løbet af deres uddannelse, ved vi fra flere forskellige undersøgelser.

[...]

Hvis det skal blive bedre, kræver det blandt andet, at vi tør sætte ord på vores usikkerhed, lød et af budskaberne, da Videnskab.dk i fredags afholdt livechat om stress i studielivet.

Her stillede to forskere sig til rådighed i en time, hvor de svarede på spørgsmål fra Videnskab.dks læsere. [...]

De to var stressforskerne Pernille Steen Pedersen, adjunkt på CBS, og Noemi Katznelson, professor og leder af Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet.

[...]

Noemi Katznelson understregede flere gange i løbet af livechatten, at man skal undgå at blive overbekymret. Blandt andet da Camilla spurgte, om hun som forsker er bekymret for udviklingen.

»Generelt er jeg bekymret over tallene - der er alt for mange, der har det skidt. Men vi skal virkelig også passe på ikke at gøre alle unge sårbare. For det er de ikke! Det er vilkårene der presser dem,« skrev hun blandt andet.

[...]

»Jeg tror man som forældre kan gøre mange ting. For det første dele med sine unge børn, at livet for os alle indimellem er hårdt og barsk - og fortælle ens egne historier. For det andet kan man bevare roen, samtidigt med at man lytter og støtter, hvor der er brug for det. Men vi må ikke som forældre lande i en overbekymring for vores børn. Så vil de få en oplevelse af, at vi ikke tror de kan tåle noget, og det er en dårlig spejling,« slog Katznelson fast.

Lagt online 13.10.2021 af Karla Lyneborg

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Konference d. 25. november: Tempo, trivsel og præstation – ny og klassisk udsathed i ungdomslivet

Konference d. 25. november: Tempo, trivsel og præstation – ny og klassisk udsathed i ungdomslivet

Konferencen er afholdt. Kom og bliv klogere på den stigende mistrivsel blandt unge. Hvad er egentlig på færde? Hvorfor er unges trivsel under pres? Sæt kryds i kalenderen d. 25. november 2021, hvor Center for Ungdomsforskning inviterer til konference om unges trivsel, mistrivsel og udsathed i dag. Her vil forskere præsentere resultater fra det treårige forskningsprojekt ’Ny udsathed", lavet i samarbejde med Det Obelske Familiefond. Vi får også besøg af den anerkendt tyske sociolog og professor, Hartmut Rosa, som vil præsentere sin analyse af det senmoderne accelerationssamfund.

Læs mere her!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!