Print

Unge vil være chefer

HK Statbladet 23.05.2014

Af Kirsten Marie Juel Jensen

HK'erne har store ambitioner. Hver fjerde stiler højere end deres nuværende job. Det gælder især for de unge. Spørger man for eksempel specifikt til, om de har lyst til at blive ledere, svarer næsten halvdelen af de 21-30-årige ja. Det samme gør godt en fjerdedel af de 31-40-årige. Men blandt de + 51-årige er det mindre end hver tiende, der har lyst til at blive ledere.

Det viser en ny undersøgelse, HK har foretaget blandt næsten 1.900 medlemmer. Resultaterne ligger i tråd med andre undersøgelser af unges karrieretilgange, forklarer Camilla Hutters, som er lektor og souschef iCenter for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet.

- Der er kommet mere fokus på lederpositionen på arbejdsmarkedet, og hierarkierne er blevet mere synlige. Det at være leder opfattes som en mere statusgivende position end tidligere. Derfor har mange unge en forestilling om, at de skal være ledere for at være en succes og få høj status, siger hun.

Læs hele artiklen her

Lagt online 02.06.2014 af Mads Ekdahl

Kontakt forsker

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!