Print

Unge skal tvinges i skolepraktik

Politiken 30.10.2014

Af Marie Hjortdal & Pernille Mainz

En aftale mellem arbejdsmarkedets parter (DA og LO) og Undervisningsministeriet betyder, at der nu hankes gevaldigt op i ventelisterne. Blandt andet skal alle elever, der står i venteposition - og dermed ikke kan gennemføre deres uddannelse som for eksempel tømrer, frisør eller mekaniker - fremover til faste samtaler om deres situation. Her skal de vejledes i, hvordan de kommer videre. 

Aftalen skal kunne føre til, at der oprettes mellem 1.000 og 2.000 nye praktikpladser. Blandt andet ved, at 55 millioner kroner sættes af til at sende konsulenter på besøg hos virksomheder for at få dem til at tage lærlinge ind 

At politikere og arbejdsmarkedets parter nu samarbejder om en plan for at forbedre situationen, er positivt, siger adjunkt Arnt Vestergaard Louw, der forsker i erhvervsuddannelser ved Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet.

»Overordnet set er det nogle gode tiltag, de kommer med. Det er rigtig godt, at der kommer fokus på manglende praktikpladser, fordi vi ved, at det at have en praktikplads skaber motivation hos eleverne i undervisningen.

Læs hele artiklen her

Lagt online 30.10.2014 af Mads Ekdahl

Kontakt forsker

Arnt Vestergaard Louw
avl@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 31 95 45 30

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!