Print

Unge hjemløse ligner ikke den klassiske hjemløse

Politiken 17.08.2013

Af Kirsten Nilsson

De har ofte en mobil, og tøjet er i orden. Unge uden et sted at bo ligner ikke hjemløse, men kan alligevel være udsatte.

Antallet af unge hjemløse stiger i disse år. Fra 2009 og til 2013 er der tale om en stigning på 80 procent, så der ved SFI's seneste tælling blev registreret godt 1.000 hjemløse mellem 18 og 24 år. Men de unge ligner ikke det klassiske billeder af en hjemløs, fortæller Noemi Katznelson fra Center for Ungdomsforskning på Aarhus Universitet i København, som er leder af et forskningsprojekt om marginalisering af unge hjemløse.

»Hvis vi kommer ud på et hjemløseprojekt, og de unge hiver deres iPhone op af lommen, så tænker man let, at de ikke er udsatte. Men det kan de godt være alligevel.

Vi har meget faste forestillinger om, hvad det vil sige at være udsat og leve på kanten, men de billeder bliver udfordret af de unge hjemløse. De kan godt have en fernis af et ungdomsliv, og det gør det vanskeligt for os at afkode«, siger Noemi Katznelson.

Læs hele artiklen her

Lagt online 20.08.2014 af Mads Ekdahl

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!