Print

Unge dropper ud og havner på kontanthjælp

Ugebrevet A4, 11.12.2013

Af Kåre Kildall Rysgaard

Antallet af unge under 30, som dropper ud af en uddannelse for så at havne på kontanthjælp, er eksploderet over få år. I løbet af det seneste år er det sket 21.845 gange - tre gange så meget som for fire år siden, hvor unge kun gik fra uddannelse til kontanthjælp 7.373 gange, viser statistik fra Arbejdsmarkedsstyrelsen

Anne Görlich, ph. D. studerende i sårbare unge og uddannelse fra Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet, forklarer at krisen har stor betydning for, at antallet af unge kontanthjælpsmodtagere er eksploderet. Tidligere brugte unge et sabbatår med at arbejde som kassedame, gøre rent eller servere i en café, men de typiske ungdomsjob er overtaget af andre. Derfor havner de unge ofte på kontanthjælp, hvis de dropper ud af studiet.

Efter nytår tvinges de tilbage på skolebænken. Men det nytter ikke, hvis ikke man får skabt uddannelser, der passer til skoletrætte unge, siger forskere.

Lagt online 12.12.2013 af Christine Guldborg Christensen

Kontakt forsker

Anne Görlich
anneg@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2073 5872

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!