Print

Ungdomsuddannelser: Godt med strengere prøvekrav

Politiken d. 2. maj 2013

Af Jakob Stig Jørgensen

Det er både fornuftigt og helt rigtigt at stille krav om, at danske elever skal bestå folkeskolens afgangsprøver i dansk og matematik for at kunne fortsætte i uddannelsessystemet.

Det mener både formanden for Gymnasieskolernes Rektorforening, Jens Boe Nielsen, og direktøren for Danske Erhvervsskoler, Lars Kunov, efter at Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti vil gøre optagelsen til ungdomsuddannelserne afhængig af, om eleverne som minimum afslutter folkeskolen med karakteren 2 i de to fag.

Uddannelsesforsker og centerleder på Center for Ungdomsforskning på Aarhus Universitet Noemi Katznelson peger på, at der kan være en del faldgruber i forbindelse med VKO's forslag.

Hun er bekymret for, om man sorterer de rigtige fra med forslaget.
»Eksamener er et lotteri, og man risikerer at fælde elever, der har en dårlig dag, en hård censor eller misforstår emnet. Derfor skal man virkelig tænke sig grundigt om og overveje, om det er den rette stopklods«, siger hun og fortsætter: »Spørgsmålet er, om et kort sommerkursus er nok til at løse problemerne for de unge, der ikke består afgangsprøverne. Det er meget kort tid«.

 Læs mere her

Lagt online 02.05.2013 af Poul Simon Rasmussen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!