Print

Ugebrevet A4: Unge er parat til et flaksende arbejdsliv

Ugebrevet A4 10.10.2017

Af: Charlotte Holst

Lang og tro tjeneste i jobbet er ved at være en saga blot. Det genkendelige arbejdsliv er skiftet ud med et flimrende billede af flygtige ansættelser, utallige jobskift og hurtigt forældede kompetencer. Over halvdelen af de unge 18-25-årige i job - tror da heller ikke på, at de løser de samme arbejdsopgaver om fem år. Det viser en ny undersøgelse, Epinion har udført for fagforbundet HK.
Undersøgelsen viser også, at en stor del i aldersgruppen 18-45 år har lyst til at arbejde inden for flere fag eller professioner i løbet af deres arbejdsliv, og også gerne videreuddanner sig. Lysten til at afprøve noget nyt er lidt mindre hos dem, der har passeret de 45 år.

Der er dog ikke markant forskel på aldersgrupperne, og tendensen med at vi skal være i konstant udvikling er heller ikke ny, oplyser Mette Lykke Nielsen. Hun er lektor på Center for Ungdomsforskning og har undersøgt unges opfattelser af arbejdslivet.

»Det er en udvikling, vi også kender fra den internationale ungdomsforskning. Det er meget vanskeligt at opretholde ideen om et fast defineret endemål; at ungdommen slutter, når man har færdiggjort en uddannelse, har fået et fast fuldtidsjob og er kommet sikkert i havn,« siger Mette Lykke Nielsen.

At sejle sikkert i 'havn' vil ikke ske for en stor del fra den yngste generation.

»Ungdommen har ikke noget fast defineret endemål mere; rækken af trædesten ind i voksenlivet fortsætter så at sige. Tidligere kunne midlertidige stillinger være en trædesten ind i en mere fast stilling, men for flere og flere unge er det ikke en mulighed,« siger Mette Lykke Nielsen.

Læs hele artiklen her


Lagt online 12.10.2017 af Rebecca Marie Væver Johansen

Kontakt forsker

Mette Lykke Nielsen
mln@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4911

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!