Print

TV2: Professor: Unge med afslag på uddannelse skal tænke kreativt

TV2 28.07.20

Af: Steffen Neupert

En stigning i antal ansøgere på uddannelsesinstitutionerne i år har også betydet en stigning i afslag. Og særligt i år bliver dem, der ikke er kommet ind på et studie, nødt til at tænkte kreativt, fortæller professor og leder af Center for Ungdomsforksning, Noemi Katznelson, til TV2.

Mange unge foretrækker at bryde med hverdagsrutinerne ved f.eks. at tage på højskole, rejse eller arbejde inden de siger ja til en studieplads. Men coronakrisen har gjort mulighederne for disse mindre, hvilket betyder, at de unge er nødt til at søge andre veje, fortæller Noemi Katznelson til TV2:

"Vi vil helt klart komme til at se nogle unge, som vil eksperimentere med at bryde med hverdagen på en ny måde. Måske tager de på lange vandreture herhjemme, laver mere frivilligt arbejde eller springer ud som iværksættere."

Katznelson fortæller til TV2, at der også er en mulighed for, at langt flere tager til takke med et andet studie end drømmestudiet i søgen efter noget trygt i denne tid:

"Pludseligt er der kommet noget ind fra højre, som ved et trylleslag har ændret dagsordenen på alle livsområder. Og så søger nogle måske også i højere grad mod det, der er trygt og sikkert – nemlig uddannelsessystemet." 

Lagt online 26.08.2020 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!