Print

TV2 Østjylland: OK boomer: Unge driller ældre i kæmpe facebookgruppe

TV2 Østjylland 12.08.20

Af: Caroline Siegumfeldt

OK BOOMER.

Måske har du hørt udtrykket. Måske har du ikke. I hvert fald er det for nyligt blevet optaget i den danske ordbog. Hvis du har hørt ordene før, har det måske været i forbindelse med, at du, eller en anden, har berettet om, hvordan verdensituationen så ud, dengang klimaproblemer ikke var noget at tage alvorligt, og du udtrykkede din mening på sociale medier. Sidstenævnte handling har en facebookgruppe baseret deres fællesskab på. Gruppen hedder ’En gruppe, hvor vi alle lader som om, at vi er boomers’, og den har hele 34.000 medlemmer, der parodierer og gør grin med den ældre generations færden og holdninger på det sociale medie.

Udtrykket er opstået, fordi den yngre generation mener, at den ældre generation, altså ’boomere’, ikke forstår noget som helst af de problemer, som vi har i dag.

[...]

Selvom udtrykket fremkommer nedladende, så kan det ifølge Center for Ungdomsforskning være en måde for de unge at nå deres bedsteforældres generation.

"Jeg tror langt hen ad vejen, at det oprindeligt var en invitation til, at de gamle skulle komme ind i kampen, så at sige. Særligt omkring klimaspørgsmål, men det kan også være omkring lighedsspørgsmål," siger Maria Bruselius-Jensen, lektor i ungdomsforskning på Aalborg Universitet.

Lagt online 12.08.2020 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Maria Bruselius-Jensen
mariabj@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 9356 2147

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!