Print

Tv2: De unge bliver beskyldt for at være uansvarlige – måling siger noget andet

Tv2.dk 01.04.20

Af: Astrid Helmer Mørck

Unge og ældre håndterer coronakrisen stort set ens ifølge måling. Alligevel har den blottet et ulmende opgør mellem generationerne, siger ekspert.

[...]

Selvom de unge ifølge dem selv altså opfører sig ordentligt, har vi stadig set stærke appeller til dem fra flere kanter. Både statsministeren og dronningen formanede unge om at droppe sammenkomsterne, mens coronavirussen var en ubuden gæst i Danmark. "Det er tankeløst og først og fremmest hensynsløst," lød det i en direkte appel fra regenten. Når dronningen og statsministeren alligevel trækker ’det er for galt’-kortet over for de unge, er det, fordi det ligger lige for, mener Noemi Katznelson:

"Det er en klassiker inden for ungdomsforskningen, at de unge bliver udråbt som problemet. De både ryger og drikker for meget og fester igennem, selv om verden er i undtagelsestilstand. Også selv om det drejer sig om et fåtal."

Stikpillerne fra den ene generation til den anden viser, at de er ved at trække fronterne op, lyder det fra Noemi Katznelson.

"Der sker noget på generationsfronten nu. Spørgsmålet er, hvor skelsættende coronavirussen bliver," siger hun. For ligesom de unge bliver beskyldt for at være ignoranter, beskylder unge nu boomerne for at være langsomme til at forstå situationens alvor og reagere på coronavirussen.

Lagt online 03.04.2020 af Ida Bejder

Kontakt forskere

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!