Print

TV2: 17-årig tog study drugs for at præstere i gymnasiet

TV2 13.04.21

En undersøgelse fra 2019 fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser, at hver femte studerende på en videregående uddannelse oplever stress.

TV2 har i den forbindelse talt med Noemi Katznelson, professor og forskningsleder ved Center for Ungdomsforskning. Hun beskriver, at uddannelsessystemet har ændret sig: Tidligere var det et sted, hvor de unge kunnet prøve sig frem og fejle, før de skulle levere på arbejdsmarkedet, men i dag starter presset i højere grad på uddannelsesinstitutionerne. 

"Der er en følelse af utilstrækkelighed hos nogle unge. Man har en forestilling om, at man skal levere eller præstere noget bestemt, men man føler ikke, at man kan nå derop. Og så vil jeg gætte på, at sådan nogle midler kunne hjælpe de unge med at forestille sig, at de bedre kan nå dertil," udtaler Noemi Katznelson til TV2.

Lagt online 13.04.2021 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere