Print

Tusindevis af unge har ikke klaret folkeskolen

MetroXpress, d. 21. marts 2013

Af Marie Dissing Sandahl

Knap 44.000 unge mellem 18 og 30 år har ikke gennemført folkeskolen, og det stiller dem meget skidt. En skandale og et svigt af de unge, mener børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S).

Flere tusinder af unge har ikke gennemført folkeskolen, selv om der i Danmark er en lovfæstet undervisningspligt, og de dermed burde have gået i skole mindst ni år.

Ungdomsforsker Noemi Katznelson, der er leder af Center for Ungdomsforskning ved Aarhus Universitet, udtaler.

»Selv om den gruppe i teorien ikke findes, så gør den i praksis,« siger hun med henvisning til den 9- til 10-årige undervisningspligt.

»Vi har så så stort fokus på, at unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse, og i den forbindelse er det jo nok så vigtigt at sikre os, at alle gennemfører 9. eller 10. klasse. Bag tallene gemmer sig personer og individer, som vitterligt står i en udsat position. De står jo ikke så stærkt i den efterfølgende konkurrence om uddannelsespladser, praktikpladser eller job,« siger hun.

Læs mere her

Lagt online 28.03.2013 af Freja Bange Nyboe

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!