Print

SN.DK: Når man er født i Gentofte, må man ikke fejle

Sjællandske Nyheder 17.03.21

Af: Kathrine Albrechtsen

Præstations- og perfekthedskulturen kendetegner ungdomslivet i hele Danmark. Men ifølge en ny ungeprofilundersøgelse af de unge mellem 15-25 år i Gentofte Kommune, føler de sig generelt mere pressede til at klare sig godt i skolen.

"Der er ligesom mange ting, du skal præstere på, ikke? Du har et socialt liv, du skal dyrke sport, du har skole, familie, så der er mange parametre, der kan måles på. Og så svinger det nogle gange. Nogle gange løber det hele rundt, og du kan nå alting, og du får afleveret i god tid, og så er der en periode, hvor det ikke fungerer," forklarer en gymnasieelev i undersøgelsen.

 

Lagt online 16.04.2021 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Arnt Vestergaard Louw
avl@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 31 95 45 30

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

I podcastserien ’Den Gode Overgang’, sættes der i tre programmer fokus på unge, der flytter hjemmefra. Med afsæt i unges egne fortællinger om deres flytteprocesser, undersøges de udfordringer og muligheder, der tegner sig i unges overgange til voksenlivet.

Læs mere