Print

Skønhedstips til børn

DR P1 19.03.2015

Magasinet Lego Club er legetøjsmærket Legos gratis månedlige magasin på engelsk til børn mellem 4-12 år. Her finder man klummen med Emmas Skønhedstips. Det er gratis skønhedstips fra Lego til piger helt ned i de små klasser - måske endda helt ned i børnehaven. Samtidig vil DBU nu skabe stærkere elitemiljøer for børn og dermed sænke aldersgrænsen for, hvornår de store klubber må fiske spillere fra de små i dansk fodbold. Barndommen skrumper altså, og Niels Ulrik Sørensen, forskningsleder og lektor på Center for Ungdomsforskning, var inviteret i studiet hos DR P1 Eftermiddag til en snak om dette.

"Det man generelt kan se er, at det er at være i en bestemt livsfase er under forandring og under opbrud ... man ser det generelt hos alle aldersgrupper, at det det vil sige, at være i en bestemt aldersgruppe, er under opbrud."

Han fortsætter:

"Samtidig ser vi paradoksalt nok, at det bliver mere og mere ens at være i de forskellige aldersgrupper. De idealer man tidligere forbandt med ungdomstiden, de spreder sig til andre livsfaser, dvs. at ungdomslivets idealer spreder sig opad, så man skal være ung længere og længere. Samtidig ser vi også, at man skal blive ung tidligere og tidligere."

Hør hele indslaget her


Hele indslaget kan høres på DR P1s hjemmeside | 19.03.2015

Lagt online 27.03.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!