Print

Reform med sideeffekt

Weekendavisen, d. 06.09.2013

Skrevet af Henrik Dørge

Adgangskravet til gymnasiet bliver strammet sammen med reformen af erhvervsuddannelserne. På de faglige uddannelser vil regeringen indføre aldersopdelte spor for at lokke flere unge ind og for at få de ældre elever hurtigere igennem.

Ifølge Noemi Katznelson, leder af  Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet, er reformen af erhvervsuddannelserne et delvist opgør med de senere års »uddannelsesinflation«, hvor der er blevet lagt vægt på, at de unge helst skulle have en videregående uddannelse. Hun ser også reformen som udtryk for en diskurs, hvor man politisk har begravet forestillingen om Danmark som et videnssamfund og nu i stedet dyrker ideen om et videns-og produktionsland.

»Men i dag er de to ben hermetisk adskilt fra hinanden i ungdomsuddannelserne, hvor der er to verdener. Mange unge forsøger så selv at bygge bro. De tager en studentereksamen og bagefter en erhvervsuddannelse, fordi de først finder ud, hvad de vil, efter at have taget mainstreamvejen i gymnasiet. Om reformen vil ændre det mønster, er et rigtig godt spørgsmål.«.

Læs mere her

Lagt online 10.09.2013 af Poul Simon Rasmussen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!