Print

Radio 24syv: Nuværende ungeindsats er slået fejl

Radio 24syv 25.01.2016 kl. 12:00

Interviewet er foretaget for Ritzau, og er blevet bragt i en lang række landsdækkende og regionale medier.

I radioavisen på Radio24syv oplyses det, at en stor gruppe unge står uden for arbejdsmarkedet og er ikke under uddannelse. Det er der et hav af årsager til og der er ikke noget svar på, hvordan vi hjælper dem. Ifølge Cefu-forsker Anne Görlich virker den nuværende indsats ikke.

"De unge kommer ikke videre ved at sidde på et jobcenter foran en computer og prøve at finde ud af, hvordan de kommer videre. Det der hjælper dem til at komme videre er, at der er nogen fagpersoner som kan hjlæpe dem med at afklare, hvordan de kommer videre, og at de kommer ud og prøver nogle forskellige ting. Og så er der nogen af dem der også har brug for en faglig opkvalificering."

Ifølge en undersøgelse fra Rockwool-fonden står 7-8% af en ungdomsårgang uden for arbejdsmarkedet og uden uddannelse, og det har de gjort i 2 år. Ifølge fonden koster det samfundet 12-15 mia. kroner om året. Ifølge Anne Görlich bliver indsatsen nødt til at være individuel, fordi de unge kæmper med meget forskellige ting.

Hør hele interviewet i Radio24syvs radioavis her

Lagt online 27.01.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Anne Görlich
anneg@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2073 5872

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!