Print

Præstationspiger og slappe drenge

Ældre Sagen NU, d. 1.10.2013

Skrevet af Nana Toft

Selv om der naturligvis er store, individuelle forskelle, er køn ikke uden betydning, når det kommer til, hvordan du begår dig i uddannelsessystemet. Det er en af hovedkonklusionerne i undersøgelsen "Drenge og piger på ungdomsuddannelserne" fra Center for Ungdomsforskning (CeFU).

"Pigerne oplever uddannelse som meget nødvendigt i forhold til at klare sig på arbejdsmarkedet. Den nødvendighed er drengene længere tid om at opleve," fortæller postdoc og ph.d. Mette Lykke Nielsen fra CeFU, Institut for Læring og Filosofived Aalborg Universitet.

Ifølge hende fortæller pigerne om et " cv-ræs, et jobræs og et aldersræs". Alt sammen noget, der lægger et stort pres på pigerne."Kvinder begynder langt tidligere end mænd at tænke på børn. De vil ikke være for gamle, når de afslutter deres uddannelse. De ved nemlig godt, at det kan være svært at få job, når man er kvinde i den fødedygtige alder," fortæller Mette Lykke Nielsen.

Læs mere her

Lagt online 03.10.2013 af Poul Simon Rasmussen

Kontakt forsker

Mette Lykke Nielsen
mln@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4911

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!