Print

Politiko: Tusindvis demonstrerer mod besparelser på uddannelse

Berlingske Politiko 29.10.2015

Af: Søren Bergreen Toft, Magnus Ulveman, og Cathrine Bloch

Regeringens oplæg til milliardbesparelser i uddannelsessektoren fik torsdag den 29. oktober tusindevis af mennesker til at samles til demonstrationer i Aarhus og København. Demonstrationerne er arrangeeret af "Uddannelsesalliancen", der er en sammenslutning af 38 organisationer fra ungdomsuddannelser og videregående uddanelser. Regeringen lægger op til, at ungdomsuddannelser og videregående uddannelser skal spare to procent årligt frem til 2019. Ifølge Arnt Vestergaard Louw,  forsker i ungdomsuddannelser ved Center for Ungdomsforskning, er det da også problematisk, at der lægges op til besparelser på uddannelsesområdet. Han udtaler til Politiko:

"Det er massive besparelser, og i øjeblikket er det ikke sådan, at skolerne vælter sig i penge. De har sparet og effektiviseret mange steder og hele vejen rundt. Det er et spørgsmål om, hvor de efterhånden kan hente besparelserne henne"

Hele artiklen kan læses på Politikos hjemmeside (kræver abonnement)

Lagt online 04.11.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Arnt Vestergaard Louw
avl@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 31 95 45 30

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!