Print

Politiken: Werther ville stadig have haft det svært

Politiken 13.12.2015

Af: Tine Maria Winther

Da Werther ikke kan blive forenet med sin Lotte, er han ude af stand til at leve videre med de skuffelser, hans kærlighed og følelser møder. Med andre ord er den unge mand fra Goethes Sturm und Drang-roman ikke forberedt på, at tilværelsen gør ondt. Men ville Werther, hvis han havde fået Lotte, nogensinde passe ind i et normalt arbejdsomt og praktisk liv? Næppe, mener Moritz Schramm, lektor på Institut for Kulturvidenskaber ved Syddansk Universitet. Her knap 250 år efter at Goethe satte ord på følelsernes og forelskelsens vanvid, kan den tyskfødte lektor sagtens se, at Werthers lidelser ikke er fremmede for unge mennesker i 2015, når de skal finde balancen mellem passion og hverdag.

Den kontrast genkender lektor Niels Ulrik Sørensen, souschef på Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet. Han understreger, at han ikke er ekspert i hverken Goethe eller Werther, men han genkender dilemmaet.

"Vi ser en tilbøjelighed til, at unge foretager deres valg her i livet med et væld af følelser og emotionel energi. Valget af uddannelse, for eksempel, udgør et kæmpe drama, hvor idealer og identitetsfølelse ofte kolliderer med virkelighedens rammer og strukturer - med store konsekvenser for de unge"

Læs hele artiklen på Politikens hjemmeside

Lagt online 16.12.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!