Print

Politiken: Vil du være en af de 10 i min efterårsomgangskreds?

Politiken 31.10.20

Af: Kirsten Nilsson & Ditte Ravn Jakobsen

Hvis det bliver svært for familier at holde sig til en omgangskreds på 10 personer, bliver det helt hysterisk svært for unge mennesker. Det forklarer Niels Ulrik Sørensen, som er souschef, forskningsleder og lektor på Center for Ungdomsforskning på Aarhus Universitet.

[...]

"Som voksen har man en ramme om sit liv. De sociale relationer og dagligdagen har en fast form. Unge er i en livsfase, hvor tingene og de selv bevæger sig. Deres sociale relationer er i højere grad en løs formation, som stikker i mange retninger. Relationerne er mere eller mindre forbundet og udgør en ikke fast struktur."

Derfor spår Niels Ulrik Sørensen, at det kan blive meget svært for mange unge at holde sig under loftet på 10 personer. Omvendt er tallene for ensomhed blandt unge stigende, og der vil være en gruppe unge, som nærmest får svært ved at nå de 10 personer, og for hvem loftet udstiller, at de har få venner.

Læs hele artiklen i Politiken fra d. 31.10.20, sektion 5, side 4

Lagt online 02.11.2020 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere