Print

Politiken: Unge lever i fremtiden, men bliver syge af nutiden

Politiken 24.01.2017

24012017_Politiken_Unge lever i fremtiden, men bliver syge af nutiden
Foto: Finn Frandsen

 Af: Frank Hvilson og Emil Arenholt Mosekjær

De unge er disciplinerede og har blikket rettet mod fremtiden. Men flere risikerer at blive syge af det, advarer centerleder på Center for Ungsdomsforskning,  Noemi Katznelson

- "Vi har med en generation at gøre, der er veldisciplineret, og har blikket stift rettet imod fremtiden. Men som måske også risikerer at blive syge af det."

De 14-15 årige i dag er langt mere målbevidste, end de var for bare 10 år siden - i hvert fald udadtil. Adfærdsændringen skyldes blandt andet, at der er en stor risikobevidsthed til stede hos både unge og deres forældre. Noemi Katznelson udtaler:

- "Det er som om, der en stoleleg i gang hos de unge om deres fremtid, og der er ikke nødvendigvis plads til alle. Hvor man før gik ud fra, at man som udgangspunkt havde masser muligheder i livet, så er mentaliteten i dag en anden. Mulighederne er nogle, man skal kæmpe for," siger Noemi Katznelson.

Læs hele artiklen på Politikens hjemmeside (abonnement påkrævet)

Lagt online 01.02.2017 af Petrine Fahnøe Kristensen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!