Print

Politiken: Unge i hele Europa bliver ensomme under corona

Politiken 07.02.21

Af: Kristen Nilsson

Restriktioner, som begrænser sociale kontakter, rammer unge hårdt. For ungdommen er per definition social. Det kan blive en generationsmarkør, mener forsker.

[...]

På Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet bemærker lektor Niels Ulrik Sørensen, at der på tværs af landegrænser ses stigninger i ensomheden blandt unge, på trods af at nedlukningerne har været forskellige:

"Vi er ude i, at coronakrisen har skabt en grundlæggende følelse af usikkerhed, utryghed og et uklart fremtidsperspektiv hos mange unge. Coronakrisen kan blive en markør for at tilhøre en bestemt ungdomsgeneration. Især for dem, som står i de overgange, vi normalt anser for betydningsfulde. Fra skole til ungdomsuddannelse eller fra gymnasiet til videregående uddannelse eksempelvis. Der kan pandemien sætte spor."

Lagt online 09.02.2021 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere