Print

Politiken: Unge i hele Europa bliver ensomme under corona

Politiken 07.02.21

Af: Kristen Nilsson

Restriktioner, som begrænser sociale kontakter, rammer unge hårdt. For ungdommen er per definition social. Det kan blive en generationsmarkør, mener forsker.

[...]

På Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet bemærker lektor Niels Ulrik Sørensen, at der på tværs af landegrænser ses stigninger i ensomheden blandt unge, på trods af at nedlukningerne har været forskellige:

"Vi er ude i, at coronakrisen har skabt en grundlæggende følelse af usikkerhed, utryghed og et uklart fremtidsperspektiv hos mange unge. Coronakrisen kan blive en markør for at tilhøre en bestemt ungdomsgeneration. Især for dem, som står i de overgange, vi normalt anser for betydningsfulde. Fra skole til ungdomsuddannelse eller fra gymnasiet til videregående uddannelse eksempelvis. Der kan pandemien sætte spor."

Lagt online 09.02.2021 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

I podcastserien ’Den Gode Overgang’, sættes der i tre programmer fokus på unge, der flytter hjemmefra. Med afsæt i unges egne fortællinger om deres flytteprocesser, undersøges de udfordringer og muligheder, der tegner sig i unges overgange til voksenlivet.

Læs mere

Center for Ungdomsforskning | cefu@hum.aau.dk | Tlf: (+45) 20 29 46 29 | A.C. Meyers Vænge 15, 2450 Kbh SV